Service Unavailable.

Wie ben “ik” ?

5 vragen die de mensheid voortdurend bezig houden zijn:

Wie ben ik ? Het antwoord is: Ik ben zuiver bewustzijn, zuivere potentie, een veld van alle mogelijkheden. Dat ben ik. Ik ben noch het lichaam, noch de geest. Ik ben degene die het lichaam heeft en de geest heeft.

Waar kom ik vandaan ? Het antwoord op deze vraag luidt: Ik kom nergens vandaan, want ik was er altijd al. Het lichaam komt en gaat, maar ‘ik’ ben er altijd.

Wat is het doel in mijn leven ? Gelukkig zijn, met vreugde deelgenoot zijn van de creativiteit en evolutie van het Universum.

Wat gebeurt er met me als ik doodga ? Het antwoord is: Niets, want ik sterf niet. Zuiver bewustzijn kan niet vernietigd worden, het kan alleen worden uitgedrukt. Deze kennis bevrijdt ons van angst voor de dood.

Waar gaan we heen ? Er gebeurt niets met ons en we gaan nergens heen.

2011 Deepak Chopra / Het GELUK in JEZELF

Share Button