Service Unavailable.

Aanvaarding

‘Heb je iets geleerd de afgelopen jaren ? En zo ja, wat is dat ?’ vroeg iemand. Ik mocht maar één ding noemen, zei de vraagsteller er voor het gemak bij. Ik moest even nadenken. Ik had zoveel geleerd de afgelopen jaren. Toch was het vooral één ding dat mijn leven de afgelopen tijd écht op een diep niveau heeft veranderd.

Namelijk het echte besef dat de grootste veranderingen plaatsvinden op het moment dat je niet meer gelooft dat er iets veranderd moet worden.

Onze sterke gerichtheid op zelf bewust creëren en vormgeven van ons bestaan heeft één groot nadeel: terwijl we bezig zijn om controle te houden zit het er dik in dat het leven heel iets anders voor ons in gedachten heeft, iets wat ons veel meer in contact brengt met ons eigen wezen (en dus dichter bij ons geluk en onze werkelijke kracht) dan al die wensen die we hebben. Maar die boodschap missen we door onze bemoeizucht als we niet oppassen volledig, waardoor het leven keer op keer met andere dingen dan we wensen aankomt om onze aandacht te krijgen voor wat werkelijk voor ons van belang is. Veel dingen zijn niet naar je hand te zetten – hoe hard je ook visualiseert, wenst of bidt. Dit komt omdat je in het leven nu eenmaal niet altijd krijgt wat je wilt, maar krijgt wat je voor jouw innerlijke groei nodig hebt. Veel gebeurtenissen en ontmoetingen op je levensweg hebben te maken met je karma, de intentie waarmee je als ziel dit leven koos, en met de ervaringen (of:zelfverkozen lessen) die er dus voor jou in dit leven op het programma staan. Hiertegen kunnen we ons verzetten, maar waarom zouden we ? Niets gebeurt om je dwars te zitten, alles gebeurt om je te helpen worden wie je bedoeld bent te zijn.

2009 – Annemarie Postma – Ziels Eigenwijs

 

Share Button